مجله سلامتی

راه و روش های صحیح کاهش وزن

روش های کاهش وزن | راه های کنترل وزن | راه های وزن کم کردن | مکمل های رژیمی و غذایی

چاقی یکی از مهمترین دغدغه های سلامتی افراد در سراسر جهان است. افزایش وزن با مشکلات سلامتی از جمله فشار و قند خون بالا، دیابت نوع دو، بیماری های قلبی، سرطان و… در ارتباط است. دلایل مختلفی برای چاقی وجود دارند که از جمله آنها می‌توان به ژنتیک، عادات نامنظم غذایی، بی خوابی، کم تحرکی و غیره اشاره کرد. اما برای کاهش وزن از کجا باید شروع کرد؟ ؟ چگونه می توان از تناسب اندام برخوردار شد؟ کدام یک از روش های کاهش‌وزن برای من بهتر است؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با ادامه مقاله زیر همراه باشید.

برای کاهش وزن از کجا باید شروع کرد؟

متخصصان تغذیه از انواع روش های کاهش‌وزن متناسب با فیزیک و شرایط زندگی افراد استفاده می کنند. این روشها به طور کلی شامل تنظیم برنامه غذایی، تمرینات ورزشی و استفاده از مکمل های کاهش وزن هستند. بنابراین قبل از هر چیز بهتر است با پزشک و یا یک متخصص تغذیه مشورت کنید. در زیر سعی شده با بیان روش های کاهش وزن به شما در رسیدن به این هدف هر چه بهتر و بیشتر کمک شود.

روش های کاهش‌ وزن

این عادات سالم را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

  1. قبل از غذا آب بنوشید: نوشیدن آب می تواند متابولیسم را طی یک تا یک ساعت و نیم حدود ۲۴ تا ۳۰ درصد تقویت کند.
  2. صبحانه تخم مرغ بخورید: تخم مرغ به دلیل پروتئین و کالری که دارد، می تواند میزان دریافت کالری را طی ۳۶ ساعت آینده کاهش داده و از این طریق به کاهش وزن و چربی بدن کمک کند.
  3. قهوه بنوشید: قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و علاوه بر فواید سلامتی می تواند میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا برده و میزان چربی سوزی را از ۱۰ تا ۲۹ درصد افزایش دهد.
  4. چای سبز بنوشید: چای سبز نیز به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین می تواند در کاهش وزن موثر باشد.
  5. روزه داری متناوب را امتحان کنید: روزه داری با دریافت رژیم‌ های کم‌کالری همراه است و این راهی مطمئن برای کاهش وزن است.
  6. قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید: قند بالا با افزایش چاقی و بیماری های قلبی در ارتباط است.
  7. مکمل های پروبیوتیک مصرف کنید: مصرف مکمل های پروبیوتیک حاوی باکتری های زیرخانواده لاکتوباسیلوس اسنت که باعث کاهش توده چربی می شود.
  8. ورزش هوازی انجام دهید: انجام ورزش های هوازی (کاردیو) یک روش عالی برای سوزاندن کالری و بهبود سلامت جسمی و روانی است.
  9. وزنه بلند کنید: مطالعات نشان می دهند که بالا بردن وزنه می تواند به بالا نگه داشتن متابولیسم کمک کرده و مانع از دست دادن توده عضلانی شود.
  10. فیبر بیشتری بخورید: فیبر می تواند سیری را افزایش دهد و به شما کمک کند تا وزن خود را در طولانی مدت کنترل کنید.
  11. سبزی و میوه بیشتر بخورید: سبزیجات و میوه ها حاوی کالری کم اما فیبر زیاد هستند. این غذاها همچنین بسیار مقوی هستند، بنابراین خوردن آنها برای سلامتی مهم است.
  12. خوب بخوابید: کم خوابی یکی از مهمترین عوامل مرتبط با چاقی است. بی خوابی با 89٪ افزایش خطر چاقی در کودکان و 55٪ در بزرگسالان ارتباط دارد.

آیا مکمل های کاهش وزن موثر هستند؟

ترکیبات رایج مکمل های غذایی و رژیم شامل انواع ویتامین، مواد معدنی، فیبر، کافئین و گیاهان است. برخی از تولید کنندگان این مکمل ها ادعا می کنند که محصولات آنها باعث بهبود تغذیه، تقویت انرژی، عضله سازی یا چربی سوزی می شوند. مکمل های غذایی دارو نیستند. اینها برای درمان بیماری توصیه نمی شوند. در کل عملکرد مکمل ها به این صورت است که با افزایش متابولیسم، کاهش اشتها و کاهش جذب چربی از افزایش وزن جلوگیری می کنند. مکمل های کاهش وزن ترکیبات مختلفی دارند که بر اساس نیاز و شرایط جسمی افراد طراحی و تولید می شوند. این مکمل ها مانند اکثر قرص ها و داروها ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند.

لیستی از محبوب ترین مکمل های رژیمی

شرکت هایی که مکمل دارویی تهیه می کنند، مسئول ایمنی محصولات خود هستند. آنها باید اطمینان حاصل کنند که محصولاتشان عاری از آلاینده بوده و به طور دقیق برچسب گذاری شده اند. در زیر به لیستی از محبوب ترین مکمل های رژیمی اشاره شده است:

• چای سبز
• افدرا
• لینولئیک اسید کنژوگه
• عصاره گارسینیا کامبوجیا
• هیدروکسی کات
• عصاره دانه قهوه ای سبز
• گلوکومانان
• فورسکولین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *