مجله سلامتی

10 روش آسان برای تقویت ناخن های شکننده و آسیب دیده

تقویت ناخن | راه های تقویت ناخن های شکننده | چگونه ناخن های زیبا و محکم داشته باشیم

ناخن های ضعیف و شکننده نگرانی است که بسیاری از بانوان را مجبور می کند تا برای اصلاح آن از مانیکور استفاده کنند تا این مشکل زیبایی خود را در زیر لایه های آن پنهان کنند. اما این تنها را نیست. از اصلاحات در رژیم غذایی تا داروهای مورد تایید متخصص همگی می‌توانند به رشد و تقویت ناخن ضعیف و شکننده کمک کنند. راه های تقویت ناخن چیست؟ برای آشنایی بیشتر با این روش ها ادامه مقاله زیر را با دقت مطالعه کنید.

علت ضعیف و شکننده شدن ناخن ها چیست؟

شاید این سوال را از خود بپرسید که چه عواملی باعث ضعیف شدن ناخن های ما می شوند؟ ناخن ها از لایه های کراتین تشکیل شده، پروتئینی که در مو و پوست نیز یافت می شود. با افزایش سن، سلولهای بدن کراتین را با سرعت کمتری تولید می کنند که این در نهایت باعث ضعیف، خشک و کدر شدن ناخن ها می شود. افزایش سن تنها عامل ضعیف شدن ناخن ها نیست. قرار گرفتن در معرض سرمای شدید، شستن بیش از حد دست ها، تماس با مواد شیمیایی همه می تواند ناخن ها را تحت تاثیر قرارداده و آنها را خشک و آسیب پذیر کنند.

راه های تقویت ناخن ها

راه های تقویت ناخن با تغییر سبک و زندگی افراد ارتباط مستقیمی دارند. با افزودن بر عادت های مثبت شما می توانید به تقویت و ترمیم ناخن خود هر چه بهتر کمک کنید. در زیر به 10 راهکار مهم در این زمینه اشاره شده است.

1) دست و ناخن های خود را به طور مرتب مرطوب کنید

مرطوب کردن مکرر ناخن ها و پوست اطراف با کرم دست می تواند از اختلال بیشتر در سلامت ناخن ها جلوگیری کند. برخی پمادها و کرم ها مانند روغن کوتیکول می توانند به تغذیه، مرطوب سازی و محافظت ناخن ها کمک کنند. همواره از مرطوب کننده دست استفاده کنید.

2) ناخن های خود را گرد کوتاه کنید

ناخن هایی که لبه های تیز ندارند، کمتر در معرض شکستگی قرار دارند.

3) از پاک کننده های لاک ناخن حاوی استون استفاده نکنید

قرار گرفتن پاک کننده لاک حاوی استون روی ناخن می‌تواند باعث ایجاد علائم ناخوشایند مانند شکاف و یا لکه های سفید روی ناخن شود. بنابراین اگر به دنبال تقویت ناخن خود هستید از این مواد به هیچ وجه استفاده نکنید.

4) در ضدعفونی کننده دست زیاده روی نکنید

از آنجا که مواد ضد عفونی کننده دست معمولاً مبتنی بر الکل هستند، استفاده مداوم از آنها می تواند ناخن های شما را خشک و شکننده کند. اگر مجبور به استفاده از ضد عفونی کننده دست هستید، سعی کنید آن را روی ناخن های خود نگذارید و در این کار زیاده روی نکنید.

5) غذاهایی که باعث تقویت ناخن ها می شوند بیشتر بخورید

به اندازه کافی پروتئین و کلسیم مصرف کنید تا سلامت ناخن شما تضمین شود. مواد غذایی غنی از بیوتین مانند سبزیجات، تخم مرغ و آجیل نیز به عنوان مکمل تقویت ناخن بسیار توصیه می شوند.

6) هیدراته بمانید

نوشیدن آب کافی برای سلامتی ضروری است. سلامت ناخن نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدون رطوبت کافی، ناخن ها شکننده شده و به راحتی پوست اطراف آن ها از بین می رود.

7) مصرف مکمل تقویت ناخن مانند بیوتین را در نظر بگیرید

بیوتین که به آن ویتامین B7 نیز می گویند، به عنوان یک ترمیم کننده ناخن و مو شناخته می شود. از آنجا که این ویتامین محلول در آب است، توسط بدن ذخیره نمی شود، بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که روزانه آن را مصرف می کنید. طبق نظریه موسسه ملی بهداشت ، بیشتر بزرگسالان باید روزانه 30 میکروگرم (میکروگرم) بیوتین دریافت کنند. در نیجه مصرف مکمل های ویتامین را در برنامه خود قرار دهید.

8) قرار گرفتن در معرض آب را به حداقل برسانید

وقتی دستان شما برای مدت طولانی در آب خیس می شوند (مثلا هنگام شستن ظرف ها، استحمام یا شنا کردن) رطوبت ناخن ها توسط آب مکیده می شود. پوشیدن دستکش آستر پنبه ای در هنگام کار و نگه داشتن ناخن های خود در خارج از آب می تواند از خشکی ناخن جلوگیری کند.

9) ترمیم کننده ناخن را به برنامه روزانه خود اضافه کنید

داروهای موضعی تجویز شده مانند گلوکونات روی می توانند به تقویت ناخن ضعیف شده کمک کنند. استفاده مداوم و اختصاصی از آنها به سخت شدن ناخن ها کمک می کند. ترمیم کننده ی ناخن را همواره استفاده کنید.

10) از مانیکورهای ژل و اکریلیک استفاده نکنید

اگر به دنبال تقویت ناخن خود هستید، مانیکورهای ژل و اکریلیک را فراموش کنید. آنها می توانند باعث کنده شدن ناخن ها شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *